5 marca 2014

Pstrąg pieczony z koperkiem

Składniki:
 
2 świeże pstrągi 
świeży koper
sól, pieprz  
masło

Rybę myjemy i nacieramy solą i pieprzem. Naczynie wykładamy folią aluminiową.

Do środka każdej ryby wkładamy kawałeczki masła, (około 1 łyżeczki), oraz po kilka gałązek koperku. Na górę również kładziemy masło.

Układamy ryby w naczyniu do zapiekania, pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 20-30 minut.


Smacznego!

1 komentarz:

  1. Pstrag z grilla to chyba jedna z moich ulubionych potraw. Najlepsze w tym jest to, że nie wymaga ona specjalnej techniki przygotowania. Świeża ryba i dobry grill to podstawa. Ja grilluję od dwóch lat na grillu gazowym zakupionym na https://polgrill.pl/grille-gazowe/ i wszystkie potrawy wychodzą nam na prawdę smacznie. Dobre składniki grill to postawa najlepszego aromatu potraw.

    OdpowiedzUsuń