16 stycznia 2014

Burgery

Składniki:
 
bułki do hamburgerów
mięso mielone
pomidor
sałata lodowa
ogórek kiszony
cebula
majonez
ketchup
bułka tarta
sól, pieprz

Zaczynamy od przygotowania kotletów, do mięsa dodajemy soli, pieprzu i bułki tartej.
Mięso może kleić się do rąk, formujemy z niego kotlety wielkości bułki.

Z jednego opakowania powinny wyjść w sam raz 4 kotlety.

Kroimy ogórka w  i pomidora w plastry, sałatę i cebulę w talarki.

Bułki przekrajamy na pół i smarujemy małą ilością majonezu i ketchupu, układamy wszystko warstwami, możemy na górę położyć również plaster sera, najlepszy będzie topiony w plastrach.

Wstawiamy burgery do piekarnika do czasu aż ser się rozpuści.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Foto cudne co i danie pyszne, ale samych burgerów proszę nie ignorować, jeśli chodzi o kalorie. A tak na poważnie istnieją większe i mniejsze firmy sprzedające fastfoody i dobrze się mają, odwiedzane przez miliony ludzi na świecie. Burger dla mnie to mięso wołowe, sałata, pomidor, cebulka. Równie ważnym jest sos, u mnie robiony z majonezu kieleckiego i ketchupu pikantnego z gomaru (lokalny patriotyzm ? można zwać :P. No i oczywiście prażona cebulka, ot taki burger, jak marzenie. Gorąco polecam :)

    OdpowiedzUsuń